22-årig frifundet for skuddrab i Aarhus

Retten i Aarhus har fredag frifundet 22-årige Ian Morsø Christiansen for drab i forbindelse med 21-årige Elisabeth Bakkans død. Han skal dog fire år i fængsel for uagtsomt manddrab.

Elisabeth mistede livet i en lejlighed på Bispehavevej i Aarhus i november, da Ian Morsø Christiansen affyrede en pistol flere gange inde i lejligheden.

Retten i Aarhus har vurderet, at Morsø Christiansen ikke har haft forsæt til at dræbe Elisabeth. At have forsæt til at dræbe vil sige, at det enten er ens hensigt at slå ihjel, eller at man må indse og acceptere det som sandsynligt, at ens handling vil føre til en persons død.

Dog har Morsø Christiansen ifølge retten handlet uagtsomt, og han er derfor blevet dømt for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder.

Uagtsomt manddrab straffes langt mildere end et forsætligt drab. Sidstnævnte giver som udgangspunkt 12 års fængsel. Dommen over Ian Morsø Christiansen lyder på fire års fængsel.

I dommen indgår også en straf for særdeles grov overtrædelse af våbenloven, som blandt andet skyldes den pistol, Christiansen var i besiddelse af, og som endte med at koste Elisabeth Bakkan livet.

Besiddelse af et skarpladt skydevåben giver isoleret set i udgangspunktet et års fængsel.

Derudover er Morsø Christiansen dømt for besiddelse af hash.

Da politiet 21. november 2013 ankom til lejligheden i Bispehaven, fandt betjentene en kvinde, som var livsfarligt såret af skud. Hun blev kort efter erklæret død af en læge.

I lejligheden blev Ian Morsø Christiansen og en 55-årig kvinde anholdt. Senere blev en 33-årig kvinde anholdt, men begge kvinder blev efter kort tid løsladt.

/ritzau/

 

Dagens Gossip