30 lig fundet i flygtningebåd nær Sicilien

Omkring 30 lig er blevet fundet i en båd med immigranter og flygtninge i havet mellem Sicilien og Nordafrika, rapporterer italienske medier, der citerer kystvagten for oplysningen.

Opdagelsen fandt sted, da redningsfolk steg om bord på fiskerbåden, der var overfyldt og havde omkring 590 mennesker om bord.

De mest lidende blev evakueret fra båden - heriblandt to gravide kvinder.

Ifølge italienske medier var de omkring 30 personer omkommet på grund af iltmangel. Det er ikke første gang, at italienske redningsfolk har fundet døde om bord på overfyldte flygtningebåde. Men det er første gang, at de finder så mange på én gang.

Båden bliver nu bugseret i land af den italienske flåde og forventes at ankomme til Pozzallo på Siciliens sydkyst mandag.

I weekenden har de italienske myndigheder reddet flere end 1600 bådflygtninge, hvilket bringer det samlede antal for i år op på over 60.000. Til sammenligning krydsede omkring 63.000 mennesker vandene i forbindelse med det arabiske forår i 2011.

Ifølge EU's grænseagentur Frontex har et stigende antal flygtninge i år valgt at tage den farefulde tur fra Nordafrika til Italien. Angiveligt venter tusindvis af flygtninge på at blive sejlet ud af Libyen over de næste par uger.

Italiens indenrigsminister har appelleret til, at redningsarbejdet med de mange flygtningebåde bliver et fælles europæisk anliggende.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip