300 savnes efter færgeforlis ved Sydkorea

Langt flere end tidligere oplyst er savnet ved færgeforlis ved Sydkorea. Over 300 savnes, mens 164 er reddet, oplyser den sydkoreanske kystvagt til Reuters.

De fleste af de ombordværende var teenagere fra gymnasier og skoler. Ud af de 448 passagerer var der 324 unge fra et gymnasium i Ansan syd for Seoul, der havde været på udflugt med 14 lærere.

Færgen var på vej fra havnen i byen Incheon til ferieøen Jeju cirka 100 kilometer syd for den koreanske halvø. Den kom i problemer cirka 20 kilometer fra kysten og udsendte de første nødsignaler klokken ni lokal tid.

Tidligere havde myndighederne sagt, at 368 var reddet fra færgen.

Dramatiske tv-optagelser viser skrækslagne passagerer med redningsveste, der klatrede op i oppustelige gummibåde, mens vandet stod ind over dækket på det synkende skib.

Nogle passagerer gled ned af det krænkende skibs side og ramte vandet, hvor redningsfolk og fiskere forsøgte at redde dem op på deres fartøjer.

Der er medierapporter om, at kystvagten opfordrede alle til at springe i havet og vente på at blive reddet op.

Over 34 fartøjer fra flåden, kystvagten, civile og kommercielle skibe deltog i redningsarbejdet.

Dykkere fra flåden er sat ind og leder efter savnede, oplyser talsmænd for myndighederne.

Det står ikke klart, hvad der forårsagede forliset, men en passager siger til nyhedskanalen YTN, at der "lød et øredøvende brag, hvorefter færgen stoppede."

- Båden krænger kraftigt til den ene side, og man må holde fast noget eller blive siddende, siger passageren.

En anden passager siger, at skibet "rystede og bevægede sig hurtigt fra side til side, hvorved folk væltede eller blev slynget ind i hinanden".

Vejrforholdene var gode. Skibet udseendet nødsignaler omkring 20 kilometer fra øen Byungpoong.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip