38-årig anholdt for at sælge 4,4 ton hash på Christiania

Lotte Sørensen

|

10/09/2013

Dagens topnyheder

Det løber op i en gadeværdi på 222 millioner kroner, og brugte man al den hash på én enkelt joint, ville den nå hele vejen fra Københavns Politigård til Bruxelles.

Den 38-årige mand blev anholdt i går i en slægtnings lejlighed på Nørrebro. Politiet vil i dag forsøge at få ham varetægtsfængslet.

De leder stadig efter en 42-årig mand, der skulle stå i ledtog med den anholdte.

Sigtelsen baseres delvist på fund af regnskaber, og den store mængde skal være leveret til hashmarkedet gennem tre år, mener politiet.

Læs også: Enormt hashfund for 30 millioner kroner sender 42-årig bag tremmer

Sagen udspringer af en aktion fra juli, hvor betjente beslaglagde 281 kilo hash, halvandet kilo kokain, 600 gram amfetamin og 2,4 millioner kroner i dansk og udenlandsk valuta

- Det stod ret hurtigt klart, at en stor del af hashen ikke kunne relateres til det kriminelle netværk, der stod bag oprindelige sag. Ved et intensivt opklaringsarbejde fik vi mistanke til to danske mænd på henholdsvis 38 år og 42 år. Og vi vurderede, at vi kun havde set toppen af isbjerget, og at de to mænd havde omsat ikke mindre end ca. 4,4 ton hash inden for de seneste tre år, forklarer Steffen Thaaning Steffensen fra afdelingen for organiseret kriminalitet ved Københavns Politi.

Læs også: Skud i numsen førte politi til hashlager

Han mener, at den anholdte mand og hans medsammensvorne har tilknytning til hashsalget på Pusherstreet på Christiania. De har dog holdt sig skjult, og den 42-årige er endnu ikke fundet.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med