3F: Dom er kæmpe sejr

Et klart nej til arbejdsgiver-diktater.

Sådan læser 3F den dom i Arbejdsretten, der på de fleste punkter fastslår, at fagforeningens blokade mod restaurant Vejlegården er helt i orden.

- Vi er godt tilfredse med, at 3F naturligvis har ret til at kæmpe for ordentlige løn- og arbejdsvilkår på en virksomhed som Vejlegården, siger gruppeformand Tina Møller Madsen fra 3F Privat Service, Hotel & Restauration.

Ifølge 3F-formanden betyder Arbejdsrettens dom, at et forsøg fra højrefløjen og de kristelige organisationer på at undergrave den danske fagbevægelses aftaleret er slået fejl.

- 3F har fået Arbejdsrettens klare ja til, at en faglig konflikt for ordentlige løn- og arbejdsvilkår på restaurant Vejlegården er fuldt lovlig og i orden, siger Tina Møller Madsen.

Den lokale 3F-formand fra Vejle, Martin Jensen, mener, at dommen skal ses som et slag mod restauratør Amin Skovs troværdighed.

- De (dommerne. red.) har åbenbart også lagt mærke til, at han i Arbejdsretten blot fejede sine tidligere udtalelser til medierne til side med en bemærkning om, at det jo var et led i den taktiske kamp imod 3F, siger Martin Jensen.

Hos 3F håber man, at Amin Skov nu vil være villig til at forhandle overenskomst med fagforeningen.

- Vi er bestemt klar til på ny at forsøge at finde en forhandlingsløsning med restauratøren. Og med afgørelsen i Arbejdsretten kender begge parter rammerne for en fortsat konflikt, siger Tina Møller Madsen.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip