3F lander annoncekampagne mod Ryanair

Under overskriften "Godt arbejde er ikke underbetalt" indleder 3F onsdag en annoncekampagne mod arbejdsforholdene i luftfartsselskabet Ryanair.

Det sker samme dag som, Ryanair for første gang flyver til København fra basen i Irlands hovedstad Dublin.

3F indrykker annoncerne i flere store dagblade for at gøre danskerne opmærksomme på forholdene i Ryanair, fortæller Jan Villadsen, der er formand for 3F's Transportgruppe.

- Vi synes, at forholdene i Ryanair, og hvad selskabet tilbyder deres ansatte, kræver synlighed, siger Jan Villadsen.

- Hvis vi alle sammen, fik de forhold, som de ansatte i Ryanair har, var der ingen, der havde råd til at flyve med dem, siger han.

I annoncen giver 3F flere eksempler på vilkår i Ryanairs kontrakter med de ansatte. Heriblandt ingen pension og ingen løn under sygdom.

3F står ikke direkte som afsender af annoncen, og det har fagforeningen undladt for ikke at flytte fokusset over på 3F.

- Vi har ikke behov for at vise vores logo. Vi har behov for at vise, at vi viser solidaritet, og at LO-fagbevægelsen står sammen, uanset om det er den ene eller anden gruppe, man rammer, siger Jan Villadsen.

HK/Privat og en række LO-forbund udsendte i mandags det andet og sidste varsel om en sympatikonflikt mod det irske lavprisflyselskab. En eventuel sympatikonflikt er en støtte til Flyvebranchens Personale Union (FPU), der prøver at lande en overenskomst med Ryanair.

Det forventes, at Arbejdsretten 26. marts melder ud, hvilken dato det bliver afgjort, om en konflikt mod Ryanair er lovlig.

I en e-mail til Ritzau mandag skrev Ryanair, at selskabet "ikke kommenterer eller deltager i spekulationer." I stedet berettede selskabet om stor interesse for den kommende rute fra København mod Dublin.

/ritzau/

 

Dagens Gossip