41-årig frikendt for narkokøb fra fængselscelle

Anklagemyndigheden mente, at en 41-årige mand finansierede køb af to kilo amfetamin, mens han afsonede en dom i fængslet.

Retten i Horsens var dog af en anden mening, og den 41-årige blev pure frikendt fredag, oplyser hans forsvarer David Francis Lublin til Ritzau.

- Jeg har sjældent set så tynd en sag rent bevismæssigt fra anklagemyndighedens side. Der har intet været, som kunne indikere, at det havde med amfetamin at gøre, siger advokaten.

Sagen handler om udveksling af to kilo amfetamin på en tankstation i Nordjylland. En mand tilstod at have fået amfetaminen overleveret og blev idømt 4,5 års fængsel.

En anden sagde i retten, at han troede, der var tale om hash. Han fik 3,5 års fængsel. En tredje tiltalt vidste intet om, at de andre smuglede narko, forklarede han. Han blev også frikendt.

Den 41-årig var anklaget for at have finansieret købet af amfetamin. Beviserne var angiveligt aflytninger i fængslet, sms'er og mails.

- De har fundet mailkorrespondance og nogle sms'er og nogle aflytninger, som de mente kunne føre til, at han havde finansieret det fra sin celle, siger David Francis Lublin.

- Der har selvfølgelig været lidt røg, ellers ville der ikke være sag, men der har intet konkret været på noget tidspunkt, og det er blevet tydeligt, som sagen er skredet frem, siger han.

Den 41-årige blev flyttet fra et åbent fængsel til et lukket fængsel, mens sagen har kørt. Det har ødelagt et uddannelsesforløb som maskinmester, mener advokaten.

- Vi vil afsøge muligheden for at køre en erstatningssag, lyder det.

Den 41-årige mand har afsonet fire år af en dom på 12 års fængsel for narkokriminalitet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip