44.189 ser Rhein-Neckar prygle HSV i verdensrekord-kamp

06/09/2014

Der blev sat verdensrekord, og Hans Lindberg gjorde comeback, da Rhein-Neckar Löwen lørdag vandt for fjerde gang af fire mulige i Bundesligaen i håndbold.

Førerholdet vandt 28-26 over HSV foran 44.189 tilskuere i Commerzbank-Arena i Frankfurt am Main, og det er det største publikum, der nogensinde er registreret til en håndboldkamp.

Den nu tidligere rekord lød på 36.651 tilskuere, og den blev sat for tre år siden, da AG København vandt over Bjerringbro-Silkeborg i DM-finalen i Parken i København.

Dengang var Nikolaj Jacobsen assisterende træner for Bjerringbro-Silkeborg. Og søndag stod han i spidsen for Rhein-Neckar Löwen, hvor han blev cheftræner før denne sæson.

Løverne havde klubbens øvrige danske islæt, målmanden Niklas Landin og bagspilleren Mads Mensah Larsen, med i kampen.

Stregspilleren Henrik Toft Hansen og Hans Lindberg fik spilletid for HSV, der var tæt på at lukke før denne sæson på grund af økonomisk kaos i klubben.

Med blot to point for fire kampe har klubben fået en mislykket start på sæsonen i Bundesligaen.

Sejrscifrene var da også misvisende, for der var reelt ingen spænding i opgøret. HSV fik mindsket hjemmeholdets forspring mod slutningen af kampen, ikke mindst takket være Hans Lindbergs fem scoringer.

Sidstnævnte blev ellers skadet i august og var oprindeligt meldt ude i længere tid end til lørdagens kamp i Commerzbank-Arena, som normalt er hjemmebane for fodboldklubben Eintracht Frankfurt.

Rhein-Neckar Löwen satte sig fuldstændig på kampen og førte 17-8 ved pausen.

Mens Niklas Landin stod fra start for Rhein-Neckar Löwen, så måtte Mads Mensah Larsen vente i cirka 20 minutter på at komme i aktion.

Syv minutter senere hamrede den danske landsholdsspiller 15-7-scoringen ind med sit første og eneste mål i kampen.

HSV-målmanden Johannes Bitter, der blev skudt i sænk i første halvleg, tog revanche efter pausen, og det var med til at bringe kortvarig spænding ind i opgøret.

Gæsterne fik reduceret til 12-16 og senere 16-20, og mod slutningen fik Hans Lindberg scoret en del gange.

Det var dog ikke nok til for alvor at ryste Rhein-Neckar Löwen, der topper Bundesligaen med otte point.

Topholdets Alexander Petersson blev kampens topscorer med otte mål.

Hans Lindberg scorede fem gange for HSV, mens Henrik Toft Hansen lavede to mål for klubben.

Mads Mensah Larsen blev noteret for et mål for det sejrende mandskab.