5 ting din datter skal vide, inden hun fylder 10

Hvor meget vi end ville ønske, at vi kunne forhindre det, bliver vores børn hele tiden større, og før vi ved af det, er de voksne. Når piger fylder ti år står de overfor nogle af de største forandringer i deres liv.

Bloggeren Laura Usky skriver på Huffington Post om de ting, du skal sørge for, at din datter ved, så hun er rustet til den store rejse. Vi har udvalgt de fem vigtigste:

At hendes krop snart forandrer sig
Hun har brug for at vide, at snart vil hendes krop ændre sig, og med de hormonelle forandringer kommer også humørsvigninger. Lad hende vide, at det er ok at være ked af det uden grund, og at hun altid kan komme til dig. Og sørg for at have en pakke bind stående klar i i toiletskabet.

Læs også: Til alle curlingforældre: Stop med at køre jeres børn i skole

Hvordan man laver mad
Som ti-årig bør man kunne lave nogle simple retter. Det er med til at udvikle hendes selvstændighed. Hjælp hende godt i gang og sørg for, at hun mestrer et par simple retter, f.eks. spaghetti med kødsovs, spejlæg eller lignende.

Hvordan man får børn
Det er ikke verdens nemmeste samtale, men det er bedre, at hun hører om det fra dig og i stedet for på legepladsen. Når hun kender de basasle kropsfunktioner, virker det hele ikke så eksotisk og mystisk, og det er med til at forhindre sjofel snak blandt ungerne.

Læs også: Kære mor med din iPhone: Du gør det rigtige

At penge ikke gror på træerne
Det er svært, hvis du selv er shopaholic, men lær dine børn, at hvis du ikke arbejder, har du ingen penge og dermed ingen sjov. Lær dem at spare op.

- Når min datter får penge til fødselsdag og jul, har hendes far lært hende at dele det op i tre puljer: En hun må bruge, en til nødstilfælde og en til langsigtede mål, skriver Laura Usky på Huffington Post.

Lærer hun penges værdi tidligt i livet, vil det blive meget nemmere for hende at administrere sin økonomi som voksen.

Hvor elsket hun er
Selv når I skændes, skal hun vide, at hun er centrum i jeres univers. For evigt.

 

Dagens Gossip