AaB åbner titelforsvar med kedelig nullert

AaB begyndte titelforsvaret i Superligaen med en 0-0-kamp ude mod Sønderjyske. Et jævnt kedeligt opgør, der ikke vil gå over i historiebøgerne.

Der var frem for alt ikke meget guldglans over nordjydernes spil. AaB's kommende modstander i Champions League-kvalifikationen kommer næppe til at lægge søvnløs, når lørdagens kamp i Superligaen bliver set på video.

De forsvarende mestre fik en varm velkomst på Sydbank Park i Haderslev. Sønderjyske startede aggressivt og sad godt på spillet.

Sønderjyderne havde rykket Bjørn Paulsen frem på højrekanten, og han gav de nordjyske gæster en del problemer. Med hurtige omstillinger og hurtige spillere som Johan Absalonsen og Silas Songani havde AaB nok at se til.

Efter de først 20 minutter var overstået, kom AaB lidt bedre med anført af dirigenten Thomas Augustinussen, der sammen med hjemvendte Thomas Enevoldsen prøvede at binde spillet sammen på AaB's midtbane.

Målchancer måtte tilskuerne dog se langt efter i sommervarmen. Underholdningsværdien steg ikke væsentligt efter pausen. Afslutninger inden for målrammen var en stor mangelvare. AaB havde således slet ingen forsøg inden for målrammen.

En af kampens største klapsalver kom efter 68 minutter, hvor AaB-fansene bag det ene mål jublede stort, da hjemvendte Nicklas Helenius kom ind. Lejesvenden fra Aston Villa kunne heller ikke ændre på, at kampen forløb uden mål.

AaB kan se frem til et spændende program de kommende uger. Ud over hjemmekampen mod FC Midtjylland næste weekend, venter der efterfølgende også kvalifikationskampe til Champions League.

Sønderjyske gav i slutminutterne debut til den nye angriber Bojan Golubovic. Bosnieren og resten af Sønderjyske-holdet kan se frem til et lokalopgør i Esbjerg som den næste opgave.

/ritzau/

 

Dagens Gossip