Ad for pokker: Derfor skal du stoppe med at bide negle

Det er egentligt lidt ulækkert, at bide negle. Mest for andre, der skal kigge på det, men det rangerer faktisk også højt på ulækker-skalaen for dig selv, for når du bider negle, så spreder du bakterier, skriver Huffington Post.


Her er 10 ting, du helt sikkert ikke vidste om dine negle


- Det er ikke livsfarligt, lad os slå det fast. Men det er heller ikke helt ufarligt at bide negle, forklarer dermatolog og læge på Mayo Clinic, Rochelle Torgerson, Ph.d.

- Du kan ende op med rødme, hævelser, smerter og ubehag, som alt sammen er tegn på infektion. 

Udover fingre som er ømme og grimme, så risikerer du også nemt at blive smittet med forkølelse, influenza og andre sygdomme, fordi du hele tiden stikker dine hænder i munden – hænder, der har rørt ved meget i løbet af dagen og som muligvis ikke er blevet vasket, før du stikker dem i munden, forklarer Rochelle Torgerson.


Bider du helt til bunds
Er du en af dem, der slet ikke kan stoppe, når først du kommer i gang, så ender du sikkert ofte ud med helt nedbidte og blødende negle, der er små åbne sår, og det er ikke spor godt, siger Rochelle Torgerson:


- Jo mere åben din hud er, jo nemmere kan du sprede virus.


Sådan læser du din egen hånd. Se hvordan 

Du risikerer altså at sprede virus rundt til andre steder på dine hænder eller krop, hvis du allerede har noget på din hænder, som for eksempel en vorte eller svamp. Du kan også ende med at lave så meget ’rod’ i den, at dine fingernegle vil ændre sig for evigt til noget, der ikke er nær så kønt, som det oprindelige.- Hvis du ender med at få meget betændelse eller får en infektion i din negl, så kan det ende med, at du begynder at få ’sjove’ negle i stedet, siger Rochelle Torgerson.

 Din negl vil altså bukke under og skabe nye negle, som ser anderledes og mærkelig ud. Det kan vare i en periode, det kan også blive der for altid, og hvem har lige lyst til det?

Mette Skøtt, NewsDesk, Aller Media 

Dagens Gossip