Advarer danskerne: Farlige piller i omløb

25/09/2023 12:24

Emil Martesen

Nyheder
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Der er ikke meget at skrive hjem om.

Mest læste i dag

I en tid, hvor internettet er blevet en integreret del af vores dagligdag, er det også blevet en platform for farlige tendenser. En af dem er den stigende brug af smertestillende piller - nærmere bestemt Teva Malfin - blandt unge i Skødstrup:

"Vi ved ikke, hvor pillerne stammer fra og kan heller ikke vide, om det har noget med de unge at gøre. Men vi ved, det er noget, der kan ske, så det er vi nødt til at advare om", siger Jimmi Harder, formand for Natteravnene i området til TV 2 Østjylland.

Det fremgik, at de unge fik fat i pillerne på nettet eller direkte fra pusherne selv, og dette rejser spørgsmål om, hvor lettilgængelige disse stoffer er i den digitale verden.

I et Facebook-opslag løfter Natteravnene sløret for, at pillerne har en sløvende virkning, og blandet med alkohol bliver den sløvende virkning forstærket.

De unge eksperimenterer ikke kun med pillerne, men kombinerer dem også med andre stoffer, hvilket øger risikoen for alvorlige helbredsmæssige konsekvenser.

Og selvom det ikke er første gang, at man i kommunerne støder på opioider eller smertestillende piller, så tyder det på, at problemet er mere udbredt og kræver en koordineret indsats fra både myndigheder og civilsamfund.

Det fremgik desuden, at de unge fik fat i pillerne på nettet eller direkte fra pusherne selv.

Du kan se Facebook-opslaget herunder: