Advarsel: Mæslinge-udbrud lurer i Danmark

Det kan godt betale sig at være opmærksom, hvis du eller ungerne er forkølede, har røde øjne og feber. Det kan nemlig være nogle af de første tegn på mæslinger, inden det karakteristiske røde udslæt viser sig.

Statens Serum Institut bekræfter nemlig, at et udbrud af mæslinger huserer i landet, skriver ekstrabladet.dk. Og det er ikke kun børn, der bliver ramt af den farlige virus, som kan give lungebetændelse og mellemørebetændelse og i yderste konsekvens hjernebetændelse.

LÆS OGSÅ: Børne-alarm: Mæslinger i omløb

Blot siden nytår er antallet af danske mæslinge-tilfælde løbet op i 12, hvilket er en stor stigning fra sidste år, hvor tallet lå på to for hele året.

De 12 smittede udgør fem børn i alderen 12 måneder til knap tre år og syv voksne i alderen 20-40 år. Nogle er blevet smittet i udlandet, mens andre har fået virussen herhjemme.

LÆS OGSÅ: De fem mest købte påskevarer - kan du gætte hvilke?

- Tallet viser, at vi skal have vaccinetilslutningen højere op, for som det ser ud nu, er vi ikke sikret mod en mindre mæslinge-epidemi, siger afdelingslæge ved Statens Serum Institut, Peter Henrik Andersen, til ekstrabladet.dk.
  
Peter Henrik Andersen forklarer, at ca. 90 procent af danskerne lader sig vaccinere mod mæslinger med MFR-vaccinen, men at tilslutningen gerne skulle ligge på 95 procent. Ikke mindst fordi sygdommen er utrolig smitsom for de ca. 100.000 mennesker over 18 år, som ikke er vaccineret. 

LÆS OGSÅ: Forældre skal huskes på børnenes vaccinationer

- Man skal blot sidde i en bus, venteværelse eller på en restaurant med én, der har mæslinger, og så er man smittet, hvis man ikke er vaccineret, siger Peter Henrik Andersen til ekstrabladet.dk.
   
Derfor er afdelingslægen ikke afvisende overfor, at der i den næste tid vil dukke flere mæslinge-tilfælde op. 

Følg Dagens.dk på facebook - altid gratis nyheder og underholdning

- Fra man bliver smittet, til man er syg, kan der gå op til 18 dage. Lige nu er det under 18 dage siden, at den sidste patient blev diagnosticeret. Derfor kan vi godt risikere at få flere tilfælde her i Hovedstadsområdet, siger Peter Hentik Andersen til ekstrabladet.dk.

Sidst Danmark oplevede en mæslinge-epidemi var i 2011, hvor 85 personer blev ramt.

 

Dagens Gossip