Advarsel mod flyvning over Yemen: Nødhjælp kan ikke lande

Det europæiske agentur for luftfartssikkerhed (EASA) advarer alle europæiske luftfartsselskaber mod at flyve over Yemen, da der fortsat kastes bomber på sydspidsen af Den Arabiske Halvø.

Advarslen fra det europæiske agentur kommer efter en besked fra den franske tilsynsmyndighed til franske flyselskaber om, at de ikke skal flyve over det krigshærgede land.

Under konflikten i Ukraine blev passagerflyet MH17 fra Malaysia Airlines, som var lettet fra Amsterdam, sidste år skudt ned, og knap 300 mistede livet.

Saudiarabiske kampfly har siden onsdag i sidste uge kastet bomber mod Houthi-militsen i Yemen. Disse bombetogter er støttet af en stribe arabiske lande.

Houthierne trængte den yemenitiske præsident Abd-Rabbu Mansour Hadi og regeringen fra magten i slutningen af januar.

Den Internationale Røde Kors Komité fortæller, at man har et fly klar med nødhjælp til Yemen, men man tør ikke sende det på vingerne, da der ikke kan garanteres for sikkerheden i det fattige land.

Komitéen appellerer til, at sikrer adgang for nødhjælp.

Amerikanske luftfartsmyndigheder forbød allerede i sidste uge landets luftfartsselskaber at flyve over Yemen.

EASA appellerer til, at alle fly holder en højde på mindst 24.000 fod, hvis de alligevel krydser gennem yemenitisk luftrum. Samme retningslinjer gælder i øvrigt Sydsudan, hvor der også er uro.

/ritzau/AFP

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip