Advarsel: Undgå tatoveringer om sommeren

Der er sikkert mange, der får lyst til at få lavet en tatovering om sommeren, hvor det vrimler med flotte farverige kreationer i gadebilledet. Står det til tatovørerne, så råder de imidlertid til, at man venter med at få en tatovering til sommeren er slut.

Se kendte danskeres tatoveringer

• Jeg vil til enhver tid råde til, at man lader være med at få en tatovering om sommeren. En tatovering må helst ikke blive udsat for sol, støv, sand, fersk- eller havvand, fordi der let kan gå infektion i tatoveringen. Man hæmmer ganske simpelt sig selv, hvis man får lavet en tatovering om sommeren, og får du sol på din tatovering, så fremmer det ardannelsen, og du risikerer at få en ’opboblet’ tatovering, siger tatovør Bjørn Severin fra Mik’s Tattoo i Købehavn.

Derfor er det da også en dårlig ide at få lavet en tatovering i udlandet i begyndelsen af en ferie, hvis man tager et varmt sted hen.

• For det første vil jeg sige, at man i det hele taget skal være meget varsom med at få lavet en tatovering i udlandet. En god tatovør har gerne op til tre måneders ventetid, og kan du gå ind lige fra gaden, er det nok ikke den rette, men kan du ikke lade være så få endelig først lavet din tatovering, lige inden du skal hjem. For du vil ikke kunne gå i vandet eller ligge i solen med en ny tatovering, siger Bjørn Severin.

Der er dog en tatovering, man helst skal få lavet om sommeren, og det er en fodtatovering.

• En tatovering skal have luft, og derfor er det vigtigt, at det er et tidspunkt, hvor du kan gå i sandaler, hvis du vil have lavet en fodtatovering. Så må du bare undgå at gå stranden for at bade, og passe på med at sidde med fødderne direkte i solen, siger Bjørn Severin. 

Sådan skal du pleje din tatovering
I det hele taget skal man være varsom med solen i op til et helt et år efter, at man har fået lavet sin tatovering. Derfor er det vigtigt at bruge en solcreme med høj faktor eller en solblokker direkte på tatoveringen. Du må dog ikke smøre din tatovering med solcreme i de første tre uger, hvor tatoveringen heler.

Det er meget forskelligt, hvor længe en tatovering er om at hele, men en tommelfingerregel siger ca. tre uger, og i denne tid skal man pleje sin tatovering godt. 

Det tænker mænd i virkeligheden om kvinder med tatoveringer

• Du skal smøre din tatovering med et tyndt lag salve et par gange om dagen i ca. tre uger, og du skal sørge for, at din tatovering hele tiden er lidt fugtig af cremen. Sørg også for at vaske den morgen, middag og aften og her må du gerne bruge en mild neutral sæbe. Det er i det hele taget vigtigt, at du holder din tatovering ren, så du undgår infektioner eller betændelse. Du kan sagtens gå i brusebad, men undgå karbade, hvor du typisk ligger i vandet i et stykke tid. Vandet du vasker din tatovering i skal være lunkent, og det må ikke være koldt eller meget varmt. Når du skal tørre området, hvor du har fået lavet din tatovering, så dup det let med håndklædet, forklarer Bjørn Severin.

Så kan du ikke vente med at få lavet en tatovering, kan du for en gangs skyld glæde dig over, at den danske sommer er kort.

Cecilie Wenstrup, NewsDesk, Aller Media

 

 

Dagens Gossip