Afsløringer i dopingrapport chokerer DCU-sportschef

Det var en chokeret sportschef fra Danmarks Cykle Union (DCU), som tirsdag gennemlæste rapporten fra Anti Doping Danmark (ADD) og Danmarks Idrætsforbund (DIF) omkring doping i dansk cykelsport fra 1998 og fremefter.

- Når man ser alle disse oplysninger samlet ét sted, så må jeg sige, at jeg chokeret over ikke mindst ledernes, men også rytternes roller, siger DCU's sportschef Lars Bonde til Politiken.

- Manglen på ansvarlighed er rystende, og beskrivelserne af forholdene på de forskellige rytteres hold viser jo, at der er meget, der skal gøres bedre, mener han.

Derfor er han også helt på linje med rapportens konklusioner om, at der skal lægges yderligere pres på både hold, ledere og ryttere fremover.

- Jeg synes, det er et meget grundigt og nødvendigt arbejde, der er udført af undersøgelsesgruppen, og det er fuldstændig korrekt, at der skal bevares et pres på cykelsporten. Man må ikke slække kontrollen, tværtimod, siger Lars Bonde.

Rapporten redegjorte for omfattende og systematisk brug af doping blandt danske cykelryttere i både slutningen af 90'erne og i første halvdel af 00'erne.

Undersøgelsesgruppen hævder desuden i rapporten, at der stadig er doping i cykelsporten, men at det er i mindre grad end tidligere.

/ritzau/

 

Dagens Gossip