Aftale om ebola-vaccine forgylder Bavarian-aktionærer

Aktien i biotekselskabet Bavarian Nordic steg onsdag 24,3 procent på fondsbørsen som følge af en ny stor aftale om en mulig ebola-vaccine. Selskabets markedsværdi skød i vejret med 953 millioner kroner. Aktien sluttede i kurs 186,50.

En så kraftig stigning på en enkelt dag kræver ekstraordinært gode nyheder, forklarer aktieanalytiker i Sydbank Jacob Pedersen.

- Det hører til sjældenhederne, at en aktie stiger så meget på en enkelt dag. Det kræver skelsættende gode nyheder som den, Bavarian kom med, siger Jacob Pedersen til Ritzau.

Aktien strøg til tops, efter at Bavarian tidligere onsdag offentliggjorde, at det havde indgået en aftale med medicinalselskabet Janssen, der er ejet af amerikanske Johnson & Johnson, om udviklingen af ebola-vaccinen.

Aftalen er kommet i hus, efter at forsøg med dyr har vist, at en kombination af Bavarian Nordics vaccine MVA-BN og Janssens teknologi Advac giver 100 procents beskyttelse mod ebola. Så Janssen vil have fremskyndet arbejdet med forsøg på mennesker.

Kontrakten har en samlet værdi på omkring 1,1 milliarder kroner. Som en del af aftalen har Johnson & Johnson tegnet aktier for knap en kvart milliard i Bavarian Nordic.

- Situationen i Vestafrika kalder på øjeblikkelig handling fra såvel myndighedernes som medicinalindustriens side, og vi er meget glade for at kunne indgå i partnerskab med Janssen om udvikling og produktion af en vaccine, der kan indsættes mod ebola-epidemien, siger Paul Chaplin, der er administrerende direktør i Bavarian Nordic.

Aftalen betyder blandt andet, at Janssen vil bruge dele af Bavarian Nordics vaccineteknologi og sætte fart på udvikling og afprøvningen af vaccinen mod ebolavirussen Ebola Zaire, som i øjeblikket hærger i Vestafrika og har kostet flere end 4500 mennesker livet.

- Janssen fortjener stor anerkendelse for, at de har vist lederskab ved at forpligte sig til at få en ebolavaccine ud til de, der har brug for den, så hurtigt som overhovedet muligt, siger Paul Chaplin.

Derudover vil de to selskaber fortsætte med et udvikle en flerstrenget vaccine, som ud over at vaccinere mod Ebola Zaire-virussen også sikrer mod to andre sygdomme, der er i familie med den.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip