Ajax lejer Niki Zimling i Mainz

Danskerkolonien i den hollandske storklub Ajax har fået et nyt medlem. Amsterdam-klubben meddeler mandag aften, at den har lejet midtbanespilleren Niki Zimling i tyske Mainz for resten af denne sæson.

Ajax har også sikret sig en købsoption på danskeren.

Den hollandske mesterklub har tidligere mandag sendt Daley Blind til Manchester United, og det har efterladt et hul på den centrale midtbane, som Zimling kan være med til at udfylde.

Zimling har det seneste halvandet år spillet for Mainz i Bundesligaen, men har tidligere stiftet bekendtskab med den hollandske Æresdivision, hvor han i sæsonen 2010-11 var udlejet fra Udinese til NEC Nijmegen med pæn succes.

Niki Zimlings seniorkarriere startede i Brøndby, som han i 2005 forlod til fordel for Esbjerg, hvor han fik et gennembrud og fire år senere blev solgt til Udinese.

Karrieren fortsatte med halvandet år i Club Brugge i Belgien, inden turen gik til Mainz, hvor danskeren er noteret for 28 kampe og to mål i den tyske Bundesliga.

Men Mainz' danske træner Kasper Hjulmand har ikke anvendt sin landsmand i sæsonens første to ligakampe, og det har kostet Zimling pladsen på det danske landshold.

Nu skal den energiske midtbanemand jagte en stamplads i Ajax, hvor han bliver holdkammerat med landsmændene Viktor Fischer, Nicolai Boilesen, Lasse Schöne, Lucas Andersen og Marcus Bay.

/ritzau/

 

Dagens Gossip