Al-Qaeda-alliance indtager vigtig by i Syrien

En milits, der er allieret med al-Qaeda, har sammen med andre islamistiske grupper erobret den syriske provinshovedstad Idlib. Det er kun anden gang på fire år, at regimet har mistet kontrol over en provinshovedstad.

Islamisterne indtog byen samtidig med, at FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, på det internationale samfunds vegne udtrykte vrede og skam over, at verden ikke har grebet ind og stoppet konflikten.

Koalitionen, som har vundet kontrol over Idlib, består af Nusra Fronten, som er tæt på al-Qaeda, og adskillige andre islamistiske grupper.

- Nusra Fronten og dets allierede har indtaget hele Idlib, oplyser Syriens Observatorium for Menneskerettigheder.

Omkring 2000 krigere fra Nusra Fronten og deres allierede har deltaget i angrebet på Idlib, som begyndte for fire dage siden. Under kampene foretog den syriske regerings fly godt 150 luftangreb mod oprørerne i et forsøg på at hindre deres indrykning i byen.

Mindst 130 mennesker er blevet dræbt under kampene, udtaler Syriens Observatorium for Menneskerettigheder.

Jihadisterne har sat plakater op med fotos af deres krigere foran regeringsbygningerne, det lokale fængsel og byens politistation.

Over 215.000 mennesker er blevet dræbt under krigen i Syrien, som begyndte i marts 2011, da regimet omkring præsident Bashar al-Assad brutalt undertrykte fredelige prodemokratiske protester.

Den første provinshovedstad, som regimet mistede kontrol over, var den nordlige by Raqqa. Den blev erobret af oprørere i marts 2013.

Islamisk Stat fordrev senere de oprørsgrupper, som indtog Raqqa, og byen er blevet til hovedby i gruppens selverklærede islamiske kalifat i Syrien og Irak.

/ritzau/Reuters

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip