Al-Shabaab: Vi kontrollerer præsidentens palads

Somalias indenrigsministerium siger, at et angreb fra al-Shabaab på præsidentpaladset i Mogadishu er slået tilbage, og at soldater igen har kontrollen over bygningen.

Den vestligt støttede præsident Hassan Mohamud befandt sig ikke i bygningen, da angrebet fandt sted.

- Jeg kan forsikre jer om, at præsidenten ikke er kommet til skade, og han befandt sig faktisk ikke i paladset, siger indenrigsminister Abdullahi Godah til nyhedsbureauet Reuters.

Kort forinden erklærede en talsmand for al-Shabaab, at den islamistiske bevægelse, der har tilknytning til terrornetværket al-Qaeda, havde angrebet præsidentens plads og indtaget stedet.

- Vores kampsoldater er inde i det såkaldte præsidentkontor. Vi har kontrollen over hovedkvarteret for dette ugudelige regime, sagde han.

Til nyhedsbureauet AFP siger en kilde i den somaliske sikkerhedstjeneste, at alle angriberne er dræbt.

- Der var mindst ni angribere, og alle er de dræbt, og situationen er under kontrol. Angrebet er overstået, fortæller kilden.

Da kampen var ved at dø ud, lød der otte eksplosioner, og det formodes at være selvmordsbælter, der blev udløst, siger han.

Angrebet mod paladset blev sat ind fra to sider. Oprørerne sprængte en kraftig bombe ved bagsiden af bygningen, mens andre stormede ind gennem hovedindgangen.

Øjenvidner siger til AFP, at de kunne høre voldsomme skududvekslinger inde i paladset og adskillige eksplosioner, før kampene døde ud efter cirka en time.

Al-Shabaab forsøgte senest i februar at storme præsidentpaladset i Mogadishu. Her lykkedes det dem at trænge ind på området, inden de blev dræbt af vagter.

En kilde på regeringssiden siger, at præsident Hassan Mohamud var i sikkerhed blandt fredsbevarende soldater fra Den Afrikanske Union, mens angrebet stod på.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip