Alle vil læse Charlie Hebdo: Oplag er mere end fordoblet

09/01/2015 19:31

admin

Nyheder

Mest læste i dag

"Vi har dræbt Charlie Hebdo", råbte de to maskerede mænd, da de onsdag flygtede fra det blodbad, de havde begået på det franske satireblad i den franske hovedstad.

Men terroristerne fik ikke ret: På to dage er bladets oplag blevet mere end fordoblet med knap 13.000 nye abonnenter, samtidig med at en række institutioner og presseorganisationer har øget støtten til magasinet.

Hidtil har det satiriske magasin, der er kendt for at gøre grin med alt fra den katolske kirke over franske politikere til islam, haft omkring 10.000 abonnenter.

Organisationen ViaPresse siger til Le Figaro, at flere end 100.000 har besøgt hjemmesiden, hvor man kan tegne abonnementer på Charlie Hebdo.

- Denne trend fortsætter, hedder det.

- Vi er i færd med at forbedre vores servere for at kunne imødekomme efterspørgslen. Antallet af nye abonnementer siden angrebet nåede torsdag op på over 10.000. Normalt bliver der årligt tegnet 300 nye abonnementer på Charlie Hebdo gennem ViaPresse.

Det er muligt at tegne abonnementer på mellem tre måneder og to år.

Medarbejderne på Charlie Hebdo ankom fredag til avisen Liberation, som giver dem husly. Her fik de besøg af premierminister Manuel Valls, som sagde, at "morderne sidder i musefælden".

Der er omfattende sikkerhedsforanstaltninger på stedet, skriver avisen Le Figaro om satiremagasinets nye interimistiske redaktionslokaler.

Og næste nummer af Charlie Hebdo bliver så normalt som muligt, ikke "nekrologisk", siger et medlem af bladets redaktion til avisen Le Monde.

Bladet kommer til at indeholde tegninger fra de afdøde tegnere Cabu, Charb, Wolinski og Tignous.

De to formodede gerningsmænd bag massakren er fredag aften blevet dræbt i en politiaktion i Dammartin-en Goële nordøst for Paris, hvor de tidligere på dagen havde forskanset sig på et trykkeri.

/ritzau/