Alternativet afviser Sass: - Vi fortsætter med politiske laboratorier

Skrevet af admin

08/05/2016

Mest læste i dag

Alternativet fortsætter sine politiske laboratorier, hvor folketingsgruppen har lavet sit program sammen med partifællerne. Partiet ændrer ikke arbejdsmåde, fordi Socialdemokratiets gruppeformand, Henrik Sass Larsen, kalder partiet for et "bluffnummer".

Det fastslår Alternativets politiske ordfører, Rasmus Nordqvist.

- Vi har vores måde at udvikle politik og finde løsninger på de store udfordringer, som samfundet står i, og Socialdemokraterne har deres. Jeg blander mig jo ikke i deres arbejdsmetoder, siger Rasmus Nordqvist.

Han afviser, at Alternativet anvender for meget rundbordspædagogik og fremsætter for mange beslutningsforslag uden at drøfte med andre partier, om forslagene kan bære. Partiet og Enhedslisten kritiseres i Politiken for dette misbrug af Venstre og De Konservative.

- Man fremsætter beslutningsforslag for at have forhandlingen i salen. Det er det redskab, vi har som parlamentarikere. Vi er ikke politisk grundlag for regeringen. Derfor har vi ikke den samme adgang til ministerierne, siger Rasmus Nordqvist.

I Folketinget anvender Alternativet beslutningsforslag, samråd og §20-spørgsmål til ministrene. Udenfor udvikler partiet sin politik i laboratorier, som inddrager flest mulige vælgere. De er trætte af, hvordan politik traditionelt føres, påpeger han.

- Det er ikke spild eller bluff at inddrage folk. Vi står med en altoverskyggende klimadagsorden, en stigende ulighed, også globalt. Det er vi nødt til at finde politiske svar på nogle af de udfordringer, vi står med, siger Rasmus Nordqvist.

Spørgsmål: - Så der er ikke noget at komme efter?

- Sass må sige, hvad han vil. Det interessante må være, at vi får diskuteret det politiske projekt. Det er at løse de meget store udfordringer, siger Rasmus Nordqvist.

/ritzau/