Anelka-sag breder sig: NBA-stjerne undskylder håndtegn

Den franske basketballstjerne Tony Parker, der spiller for San Antonio Spurs i NBA, kommer nu med en undskyldning på grund af et gammel foto.

Undskyldningen kommer, efter at fodboldspilleren Nicolas Anelka i lørdags lavede det kontroversielle "quennelle"-håndtegn efter en scoring for West Bromwich i Premier League. Anelka har sagt, at han blot ville hylde den franske komiker Dieudonne.

Dieudonne har flere gange fremført antisemitiske holdninger i sine optrædener, og derfor er håndtegnet blevet tolket som værende antisemitisk.

For tre år siden lavede Tony Parker samme gestus, hvilket han er blevet opmærksom på, efter at Anelka-sagen er blevet oprullet i de franske medier.

- Efter at jeg er blevet gjort opmærksom på alvorligheden af denne gestus, så vil jeg aldrig nogensinde gentage den. Jeg undskylder, hvis det er blevet misforstået, eller jeg har stødt nogen, siger Tony Parker.

Basketballstjernen oplyser ligesom Nicolas Anelka, at han blot ville hylde komikeren, der selv har oplyst, at håndtegnet er imod det etablerede samfund.

- Denne gestus har været en del af fransk kultur i mange år, men det er først for nylig, at jeg har fundet ud af, at den bliver forbundet med noget negativt.

- Da jeg for tre år siden blev fotograferet, mens jeg lavede håndtegnet, troede jeg, at det var en del af noget sjovt. Jeg vidste ikke, at det kunne støde nogen, siger San Antonio Spurs-stjernen.

En anden fransk fodboldstjerne, Samir Nasri fra Manchester City, undskylder mandag aften også, at han har lavet håndtegnet for to måneder siden. Nasri oplyser, at hans håndtegn symboliserer, at man er imod "systemet".

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip