Anholdt for attentatplan kræver erstatning fra politiet

En 24-årig somalisk mand fra Mjølnerparken i København fik onsdag en særdeles voldsom start på dagen, da 25 tungt bevæbnede betjente pludselig stod i hans lejlighed.

Omkring klokken otte om morgenen sparkede politiet døren ind til boligen i forbindelse med en aktion, der angiveligt drejer sig om attentatplaner mod forsvarsminister Nicolai Wammen (S).

Manden blev anholdt og afhørt med en sigtets rettigheder, men efter en nat i Vestre Fængsel lod politiet ham gå.

Betjentenes fremfærd var imidlertid så voldsom og ødelæggende, at den unge mand vil kræve erstatning, siger han forsvarsadvokat, Andro Vrlic, til Ritzau.

- De kommer med skudsikre veste og maskinpistoler. De hiver ham ud på gaden og giver ham håndjern på. Her står yderligere 40 betjente, og han bliver iført en dna-dragt. Han er i den grad blevet udstillet i sit lokalmiljø, siger Andro Vrlic.

Da den 24-årige næste dag når hjem, er hans lejlighed ikke i den bedste forfatning.

- Lejligheden er fuldstændig endevendt. Døren er hamret ind, og nogle af hans ejendele er væk.

- Min klient siger også, at politiet har været ude og ransage hos hans far på Nørrebro og hos hans tante i Brønshøj. Her sparkede de også døren ind. Min klient føler sig ganske dårligt behandlet, siger advokaten.

Københavns Politi har i alt sigtet to personer for overtrædelse af straffelovens paragraf 113, stk. 2, der blandt andet dækker over angreb mod ministre.

- Men min klient aner ikke, hvad det drejer sig om, siger Andro Vrlic, der understreger, at den 24-årige ikke har nogen tilknytning til bandemiljøet.

Ifølge Ritzaus oplysninger er en af de sigtede i sagen den 24-åriges lillebror.

Andre medier skriver, at den anden sigtede har pakistansk baggrund.

Politiets beviser mod mændene ser dog ikke ud til at være særlig gode.

Torsdag opgav man således at fremstille mændene i grundlovsforhør.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip