Anklager: Der er kun én tunnelmand

Der ikke er skyggen af tvivl om, at den tiltalte ved Retten på Frederiksberg er den såkaldte tunnelmand. Det slog anklager Line Steffensen flere gange fast i løbet af sin procedure.

Sagen handler om en serievoldtægtsmand, der har huseret i et stisystem nær bydelen Tingbjerg i København.

En 41-årig familiefar sidder anklaget for voldtægt, voldtægtsforsøg, seksuelle krænkelser og røverier i området omkring gang- og cykeltunneler ved Hillerødmotorvejen og Høje Gladsaxe Vej/Ruten.

Og anklageren slog fast, at flere ting peger på ham som identisk med tunnelmanden.

- Jeg er overbevist om, at han er skyldig i alle forhold. Beviserne er både gerningsmandens fremgangsmåde, kvindernes beskrivelser af ham, manglen på alibier, utroværdige forklaringer og tunge dna-beviser i fem af sagerne, sagde hun og tilføjede:

- Derudover er det bemærkelsesværdigt, at der siden tiltaltes anholdelse ikke har været anmeldelser om voldtægt eller voldtægtsforsøg eller røverier med samme modus som tiltaltes.

I alt er manden tiltalt for 12 forhold, som alle handler om overgreb mod kvinder i perioden fra 2009 til 2012. Ofrene er blevet væltet af cyklen og efterfølgende forulempet.

Politiet mener, at den tiltalte har voldtaget en kvinde, tvunget en anden til oralsex og forsøgt at voldtage fem andre.

Et af ofrene jog angiveligt tunnelmanden på flugt, efter at hun råbte, at hun havde en smitsom kønssygdom, mens det lykkedes en anden at slippe fri, da hun bed gerningsmanden i fingeren.

Særligt dna-sporet har kastet mistanke på manden, der er af marokkansk oprindelse. Sporene skulle blandt andet være blevet efterladt, da han kyssede flere af kvinderne under overgrebene.

Derudover slog anklageren på, at manden tidligere har erklæret sig skyldig i nogle af de forhold, han er tiltalt for. Han hævder dog, at der er tale om tyveri og ikke røveri, som anklageskriftet lyder på.

Den 41-årige kom til Danmark i 1997. Han har to sønner, der spiller fodbold i området og bor ikke langt fra det pågældende stisystem.

Det forventes, at spørgsmålet om skyld afgøres mandag, mens dommen formentlig falder tirsdag.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip