Anklaget betjent: Det skulle gå stærkt

Der var tumult, så vi fik besked på at skynde os.

Sådan beskriver en 33-årig politimand situationen i september sidste år, da han var fører af en politibil, som stødte sammen med en motorcykel i krydset Herstedvestervej og Roskildevej.

- Vi får at vide over radioen, at vi skal skynde os. Jeg er ikke klar over, hvem der siger det - jeg hører bare meldingen over radioen, fortæller han.

- Min gruppefører sætter lyd og blink til. Det drøfter vi ikke, for meldingen over radioen var rimelig klar på, hvad der skulle ske. Der var stadig tumult, så vi skulle skynde os.

Betjenten er tiltalt for den 24. september sidste år - under udrykning - at køre uden at tage hensyn til færdselssikkerheden. Som følge deraf stødte han sammen med en motorcykel.

Motorcyklen blev totalskadet, og føreren af motorcyklen døde tre uger senere som følge af sine kvæstelser.

Udrykningskørslen skete ifølge betjenten primært på grund af tumult efter fodboldkampen mellem FCK og Brøndby tidligere på eftermiddagen.

Men på grund af pladsmangel havde transportvognen også to anholdte - som LR beskriver som urolige og råbende - i bilen, som skulle transporteres til Albertslund Station.

- Det vil jeg mene, svarer han på forsvarerens spørgsmål om, hvorvidt det var udrykningskørsel.

- For deres og for vores sikkerhed. Hvis de er truende eller voldelige, er det klart, at så skal det gå stærkt.

Han forklarer, at han stoppede helt op i krydset og først kørte videre, da han var sikker på, at al trafik var stoppet. Men på vej ud i krydset kørte politibilen sammen med motorcyklisten.

- Jeg har ikke lyst til at gætte på, hvad det kan skyldes. Jeg gør de ting, jeg skal gøre, føler jeg. Og jeg ser ham ikke, siger LR.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip