Astrid Krag med i Vild med dans: Frygter uelegant entré

Hun har danset folkedans i folkeskolen, lancier på gymnasiet i Tørring, brudevals, og så har hun været til bal hos dronningen.

Men når en ny sæson af TV2's underholdningsprogram "Vild med dans" indledes dette efterår, er det socialdemokratiske folketingsmedlem Astrid Krag klar til at danse foran mere end én million seere.

- Hånden på hjertet: Jeg frygter, at jeg er elendig til det, og at der er lidt for langt fra skrivebordet på Christiansborg til dansegulvet i "Vild med dans".

- Men jeg vil knokle, og jeg er spændt på, om det bliver så elegant, som jeg har set det i fjernsynet de andre år, siger Astrid Krag i en pressemeddelelse.

31-årige Astrid Krag blev valgt ind i Folketinget første gang i 2007. Hun stillede op for Socialistisk Folkeparti og blev i 2001 udpeget som sundhedsminister, da SF for første gang trådte ind i regeringssamarbejdet.

Hun stillede op som formand efter Villy Søvndal, men blev overraskende slået af den ukendte Annette Vilhelmsen. Da Vilhelmsen efter stor internt uro trak SF ud af regeringen i januar 2014, skiftede Krag til Socialdemokraterne.

- "Vild med dans" er et kæmpe show. Det bliver vanvittigt spændende og grænseoverskridende, men nu hvor jeg ikke er minister, kan jeg få det til at passe med kalenderen, siger Astrid Krag.

Astrid Krag er ikke den første politiker, der danser med i det store fredagsunderholdningsshow.

Tidligere har Pia Allerslev (V), Kristian Jensen (V) og Klaus Bondam (R) stillet op. De to førstnævnte endte på en ottendeplads, mens Bondam kom på en tredjeplads i premieresæsonen, som havde syv deltagere.

- Det ville da være skægt, hvis jeg tog rekorden. Men helt ærligt, min danseselvtillid ligger foreløbig på et meget lille sted, så jeg tør ikke lægge den slags planer endnu, siger Astrid Krag.

Folketingspolitikeren tror, det bliver hårdt for konditionen at være med, og hun er også klar over, at det koster sved og vabler at træne sig op.

- Jeg er meget disciplineret i mit arbejde, og det håber jeg, at jeg kan overføre til dansetræningen, siger Astrid Krag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip