Asyl og velfærd skal udfordre Løkke til åbningsdebat

Debatten i det nye folketingsår indledes torsdag formiddag og her får partierne mulighed for at kommentere statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) åbningstale, der blev holdt tirsdag.

Særligt interessant bliver det, når Folketingets to største partier, Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti, får ordet.

For Dansk Folkeparti bliver det formand Kristian Thulesen Dahl, der fører ordet.

Ifølge Ritzaus oplysninger vil DF-formanden rose regeringen for den øgede fokus på sundhedsområdet, mens også Venstres blik for områder vest for Valby Bakke ifølge DF fortjener anerkendelse.

Blandt andet har regeringen har foreslået, at knap 4000 statslige arbejdspladser flyttes ud af København. Statsministeren adresserede selv emnet i sin tale, da han sagde, at "det er trist, hvis Danmark bliver delt op i udvikling og afvikling" med henvisning til, at opsvinget primært har fat i de større danske byer.

Kristian Thulesen Dahl vil formentlig også kommentere flygtningekrisen, hvor Dansk Folkeparti ikke har lagt skjul på, at partiet er uenig med regeringen i, at Danmark skal tage 1000 ekstra flygtninge.

Inden folketingsvalget bebudede Lars Løkke Rasmussen en straksopbremsning på asylansøgere.

Dansk Folkeparti har stadig tålmodighed med statsministeren, men partiet håber ifølge Ritzaus oplysninger på snart at se tiltag, der peger i retning af en reel straksopbremsning.

For Socialdemokraterne bliver det også formanden, nemlig Mette Frederiksen, der træder op på talerstolen torsdag.

I sidste uge fremlagde regeringen sit forslag til en finanslov, og det ventes, at S-formanden vil gå til stålet og markere, hvor socialdemokraterne er uenige med regeringens forslag til en ny finanslov.

På Socialdemokraternes kongres for et par uger siden koncentrerede Mette Frederiksen sig især om udlændinge- og velfærdspolitik, hvor særligt sidstnævnte skiller Socialdemokraterne og Venstre meget.

Åbningsdebatten begynder klokken 10 og ventes at fortsætte indtil hen ad aftenen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip