Australsk politi skyder terrormistænkt teenager

En "kendt terrormistænkt" er blevet skudt af politiet i udkanten af den australske by Melbourne, da han ved et aftalt møde på den lokale politistation trak en kniv og stak to betjente.

Det skriver flere medier.

Den 18-årige fik sit pas suspenderet for en uge siden og var blevet bedt om at møde op til en samtale med betjentene, fordi hans opførsel ifølge politiet "gav grund til bekymring".

- Der var tale om et planlagt møde. Da disse to betjente tog imod ham, blev de stukket ned - en af dem meget alvorligt. En af de sårede betjente trak sin pistol og skød. Den 18-årige døde af skuddet, siger politikommissær Ken Lay ifølge Reuters.

Han siger samtidig, at teenageren "havde en ting for øje, og det var at gøre mest mulig skade på de to mennesker."

Ifølge politiet havde teenageren tidligere flaget med et flag fra den militante gruppe Islamisk Stat (IS) i et lokalt butikscenter og havde været i politiets søgelys i flere måneder på grund af sine forbindelser til gruppen.

- Jeg kan oplyse, at den pågældende person var en kendt terrormistænkt, der blev holdt øje med af politi og efterretningstjenester, siger den australske justitsminister, Michael Keenan, ifølge AFP.

En af betjentene blev ved overfaldet stukket i hovedet, halsen og maven. Begge politimænd er dog erklæret stabile efter operationer på hospitalet.

Drabet på den 18-årige sker, knap en uge efter at Australien gennemførte den største antiterroraktion i landet nogensinde for ifølge myndighederne at forpurre en plan fra Islamisk Stat om at halshugge en tilfældig australsk borger.

Teenagerens død har også fået landets premierminister, Tony Abbott, til at reagere.

- Dette illustrerer, at der i vores samfund er personer, som er i stand til at begå ekstreme handlinger. Det viser også, at politiet konstant er på vagt for at beskytte os mod mennesker, der ville skade os, siger han i en skriftlig udtalelse.

Australien har for nylig hævet terrortrusselsniveauet til "højt" fra "middel".

Landet er en del af den gruppe, som den amerikanske præsident Barack Obama har udråbt som "kernekoalitionen" i kampen mod Islamisk Stat. Senest er 600 australske soldater sendt til Mellemøsten for at deltage i bekæmpelsen af den militante gruppe.

/ritzau/

 

Dagens Gossip