Avis: EU har sagt god for dansk PSO-ordning

Efter flere måneders tovtrækkerier har EU-Kommissionen formelt godkendt indretningen af den danske PSO-afgift. Det erfarer Børsen.

EU-Kommissionen har indtil for nylig stået urokkelig fast på, at en del af den danske PSO -afgiftsordning er traktatstridig.

Det er sket med henvisning til, at udenlandsk produceret el pålægges de samme afgifter som dansk produceret el. Men det vel at mærke uden at få glæde af de støtteordninger, som kun dansk produceret el har adgang til.

Men tidligere på måneden gav Klimaministeriet udtryk for, at man var optimistisk i forhold til at nå en aftale med kommissionen, hvis man lod udenlandske producenter byde ind på at levere el til de danske forbrugere.

Og ifølge Børsens oplysninger går den løsning, regeringen har forhandlet på plads med EU-Kommissionen, blandt andet ud på, at der i de kommende år skal justeres lidt, så udenlandske producenter i begrænset omfang får chancen for at være med i udbud om at sælge grøn strøm til Danmark og potentielt har mulighed for at få en lille andel af støttekronerne.

Godkendelsen fra EU-Kommissionen, hvis nærmere elementer ventes offentliggjort om kort tid, betyder, at de borgere og virksomheder, som ikke har kunnet få realitetsbehandlet sager om fuld støtte til for eksempel vindmøller og solcelleanlæg og derfor har befundet sig i en venteposition, nu kan se frem til en afklaring, skriver Børsen.

Regeringen regner med at opkræve godt 47 milliarder kroner i PSO-afgift frem mod 2020. Et beløb, der er helt afgørende for støtten til den grønne omstilling.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip