Bak finder nedtur retfærdig: Vi havde intet fortjent

Lars Bak nåede lige at indhente udbryderne på 12. etape, inden han fik besked om, at hans arbejde var spildt, da holdets sprinter Andre Greipel var styrtet.

Danskeren på Lotto-Belisol kan dog godt leve med det faktum, at sejren i stedet gik til Katushas sprinter Alexander Kristoff.

- Måske kan man sige, at det var retfærdigheden, der skete fyldest. For vi arbejdede stort set ikke for det i dag. Havde vi arbejdet for det hele dagen, så havde det været super bittert, siger Lars Bak.

André Greipel styrtede, da Sylvain Chavanel tilsyneladende forsøgte at skubbe en rival væk og rev tyskeren med i asfalten.

Efter lidt betænkningstid kan den 34-årige dansker dog godt mærke en smule bitterhed, selvom Lotto først begyndte at kæmpe for Greipels chance på etapens sidste kilometer.

- Vi er da også bitre nu, for det var en af de chancer, hvor Greipel kan sidde med, når det bliver hårdt. Det var det, der skete i 2012, da han vandt i en mindre gruppe, hvor der kun sad 50 mand tilbage.

- Det er den slags, som han kan, og derfor skal man gribe chancen. Det vidste vi, og i morges vurderede jeg, at chancen var 50-50. Hele toget var klar til at servicere ham, men så styrter han. Det kan man ikke gøre noget ved. Det er bare super irriterende, siger Bak.

12. etape var en hed omgang for rytterne.

- Det var sindssygt varmt. Jeg tror nærmest, at udbruddet kom tilbage af sig selv. De stegte i deres eget fedt. Det var så varmt, og jeg tror aldrig, at jeg har hentet så meget vand, som jeg gjorde i dag, siger Bak.

/ritzau/

 

Dagens Gossip