Beskedent håndtryk til PET-chef Jakob Scharf

Når chefen for PET, Jakob Scharf, fratræder sin stilling som øverste chef i Politiets Efterretningstjeneste, får han hundredtusindvis af kroner med i fratrædelsesgodtgørelse.

Det viser en aktindsigt, som Ekstra Bladet har fået udleveret.

Ifølge aktindsigten får Jakob Scharf således et gyldent håndtryk på 329.741 kroner, der svarer til en månedsløn i det antal år, han har været ansat.

Professor i ledelse fra Aalborg Universitet Anders Drejer mener, at beløbet hører til i den beskedne ende af skalaen.

- I forhold til andre gyldne håndtryk, som vi har hørt om, så er det her jo ikke en stor gave, han får, siger han til Ekstra Bladet.

Det skyldes ifølge professoren i ledelse, at Jakob Scharf er sikret økonomisk på anden vis.

- Tricket i det her er, at han jo ikke er fyret, men faktisk nu har ret til en stilling i lønramme 38. Så han ryger nok tilbage og bliver politimester eller anklager et eller andet sted, og det er derfor, at han ikke har en kæmpe stor faldskærm.

- Det er simpelthen ikke farligt for ham økonomisk at fratræde sin stilling, siger Anders Drejer til Ekstra Bladet.

Scharf har i syv år stået i spidsen for PET.

Meddelelsen om hans afgang tirsdag kom få timer før, at Scharf afleverede en redegørelse til justitsministeren om retsudvalgets og Pia Kjærsgaards (DF) besøg på Christiania.

Fem tillidsfolk i PET har klaget over, at PET-chefen havde bedt sine folk om at lægge et Christiania-besøg for Folketingets retsudvalg på en dag, hvor Pia Kjærsgaard ikke havde mulighed for at deltage.

Angiveligt havde Scharf opfordret sine folk til at kigge i politikerens kalender.

Den afgående PET-chef vil i løbet af de næste uger drøfte sit fremtidige arbejde med Justitsministeriet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip