Bestyrelsesmedlem i OW Bunker: Kollaps var et kæmpe chok

Kollapset i olieselskabet OW Bunker chokerer aktionærer og analytikere, men også medlem af OW Bunkers bestyrelse Jakob Brogaard.

- Det er oplagt, at det kom som en bombe, det var en meget chokerende oplevelse, siger han til Ritzau.

Jakob Brogaard er blevet kaldt "Danmarks kreditmand nummer et" på grund af sine mange år som øverste kreditchef og viceordførende direktør i Danske Bank.

Spørgsmål: Det kom som en bombe? Det kunne lyde, som om bestyrelsen ikke har vidst, hvor skidt det reelt stod til i OW Bunker?

- Du må selv drage din konklusion, jeg siger kun, at det var en meget chokerende oplevelse. Jeg vil ikke svare på eller gå ind i en nærmere detaljeret redegørelse om, hvem der har vidst hvad på hvilke tidspunkter.

- Det skal en uvildig undersøgelse afklare både af hensyn til aktionærerne og til medarbejderne, og så må vi tage den derfra, svarer Jakob Brogaard.

Han ser frem til en uvildig undersøgelse, som han forventer, at kuratorerne sætter i værk.

OW Bunker var før kollapset Danmarks næststørste virksomhed målt på sin knap 100 milliarder kroner store omsætning. Ved konkursen fredag i sidste uge stod det klart, at virksomheden havde tabt 1,6 milliarder kroner.

850 millioner kroner var tabt på grund af faldende oliepriser, de resterende 750 millioner kroner var ifølge ledelsen tabt på grund af påstået svindel i datterselskabet Dynamic Oil Trading i Singapore. Ifølge ledelsen ville to ledende medarbejdere blive meldt til politiet.

Spørgsmål: Hvorfor meldte I ikke de to medarbejdere til politiet?

- Det må du spørge kuratorerne om. Jeg går ud fra, at kuratorerne vil starte en undersøgelse af, hvad der er foregået ligesom i alle andre sager for at se, om der er noget ansvar at placere nogen steder.

I forbindelse med nedsmeltningen af OW Bunker har det været fremme, at Jakob Brogaard tjente 1,1 millioner kroner ved børsnoteringen.

- Jeg har været medlem af OW Bunkers bestyrelse siden 2008. På det tidspunkt erhvervede jeg nogle aktier, for det så man gerne fra kapitalfondens side. Og siden har jeg ikke solgt noget som helst. Til gengæld har jeg tabt alt, hvad jeg har investeret, siger Jakob Brogaard.

Spørgsmål: Hvor mange penge har du tabt, er der tale om et etcifret eller tocifret millionbeløb eller mere?

- Det får du ikke at vide, svarer Jakob Brogaard, bestyrelsesmedlem i OW Bunker.

/ritzau/

 

Dagens Gossip