Blå blok: God idé at indføre betalingsmur på dr.dk

I hvert fald hvis regeringen bliver borgerlig efter næste valg.

Lige nu bliver det nemlig diskuteret, om den danske public service-kanal skal lade sig inspirere af sin norske pendant og indføre betaling for at læse artikler på nettet.

I Norge lægger et kommende udspil om landets public service station NRK bl.a. op til at indføre betaling for nyheder på nettet.

Og det norske forslag er noget, politkerne herhjemme ser positivt på.

Læs også: Træt af ekstraregning: Vi gider ikke betale licens

Således kalder både LA, DF og V forslaget for spændende, skriver Mediawatch.

- Det flugter fuldstændig med det forslag, jeg tidligere er kommet med. Hvis de kan i Norge, kan vi også i Danmark. Vi er nødt til at forhindre, at DR udøver et konkurrencetryk på nettet, hvor der jo er et helt andet marked end på radio og tv, siger medieordfører for Liberal Alliance, Mette Bock, og henviser til, at LA op til sidste års medieforhandlinger netop gik ud med ideen om at indføre betalingshegn på dr.dk.

Dengang foreslog hun, at indtægten fra betalingsmuren skal trækkes fra licensen, og at ordningen kun skal gælde netartikler.

Også Dansk Folkeparti og Venstre mener, at mulighederne for en betalingsmur bør undersøges nærmere frem mod næste medieforlig i 2018.

- Vi skal tage de norske overvejelser og erfaringer med ind i den øvrige forberedelse frem mod næste medieforlig. Vi har også ment, at DR har været for meget ind over de private mediers marked. Det er muligt, at de er blevet bedre, men det er bestemt værd at undersøge, om der kan gøres mere for at forbedre konkurrencesituationen, siger medieordfører for Dansk Folkeparti, Morten Marinus.

Læs også: DR om overforbrug: Det var et show i verdensklasse

Til gengæld er hverken Socialdemokraterne eller Enhedlisten særligt begejstrede for ideen.

- Jeg synes, vi skal skal holde DR fri for betalingsmure. Det vill være en vej mod privatisering, og jeg mener, vi skal bevare det som en bred public service-enhed, siger Enhedslistens Jørgen Arbo-Bæhr.

Forslaget om en betalingsmur omkring norske NRKs netnyheder vil snarest blive fremlagt i det norske folketing.

Følg Dagens.dk for flere lignende artikler:

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip