Blå blok kappes om at rose ny beskæftigelsesaftale

19/06/2014 01:39

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Beskæftigelsesindsatsen er ofte blevet kritiseret for at være for dyr og omstændig, fordi der har været for stort fokus på aktivering og papirnusseri, men det skal være slut nu, hvor et bredt politisk flertal er enige om at fokus skal være på at hjælpe ledige i job.

Det er regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti og De Konservative, som onsdag aften blev enige om en beskæftigelsesreform, der skal stoppe meningsløs aktivering og sikre uddannelse til ledige.

Og det glæder Venstres beskæftigelsesordfører Hans Andersen.

- Venstre har lige fra dag et fastholdt, at der kan findes penge i beskæftigelsessystemet, der er et af verdens dyreste, selv om regeringen stædigt nægtede det, siger han i en pressemeddelelse.

Med aftalen er det også slået fast, at beskæftigelsesindsatsen fortsat er forankret i jobcentrene i kommunerne og ikke i a-kasserne, sådan som regeringen ellers havde lagt op til, understreger han.

Dansk Folkeparti har haft fokus på at hjælpe seniorer tilbage på arbejdsmarkedet.

- Og så er det vigtigt, at vi har fået konkret jobformidling tilbage i beskæftigelsesindsatsen, sådan at jobcentrene skal hjælpe de ledige med at finde konkrete jobåbninger. Og så er jeg glad for aftalen om afskaffelse af G-dagene for korttidsansættelser, siger arbejdsmarkedsordfører Bent Bøgsted (DF).

I aftalen fjernes de såkaldte G-dage gradvist for ansættelser under tre måneder, hvilket reducerer virksomhedernes udgifter.

Hvis du bliver ledig, skal din arbejdsgiver betale op til tre ledighedsdage svarende til dagpenge, som reglerne er i dag.

Arbejdsmarkedsordfører Mai Mercado (K) glæder sig også særligt over, at udgifterne til G-dage sænkes med 60 millioner kroner.

- Det betyder, at virksomhederne i større udstrækning vil turde ansætte medarbejdere, hvis de har brug for ekstra arbejdskraft i korte perioder. Fleksibiliteten på arbejdsmarkedet er styrket, og det er godt for de ledige og godt for virksomhederne, siger hun.

Den nye beskæftigelsesaftale er en udmøntning af den rammeaftale, som regeringen og Venstre indgik tirsdag.

/ritzau/