Blå blok vil tillade salg af museernes kulturarv

I stedet for stædigt at holde fast i, at pilespidser og flintøkser er uerstattelige, bør museerne kunne sælge ud af deres samlinger.

Det mener de borgerlige partier med Venstre som bannerfører, skriver Politiken mandag.

- Det ville være en gevinst for Museumsdanmark, så samlingerne kan blive nyere og bredere, siger Venstres kulturordfører, Michael Aastrup Jensen, til Politiken.

Han bakkes op af Liberal Alliance, Dansk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti, der ser en fordel i, at de slunkne museumskasser kan få en økonomisk saltvandsindsprøjtning.

- Man skal være meget forsigtig, fordi der er tale om vores kulturarv, men i et eller andet omfang kan man godt tillade det, siger De Konservatives kulturordfører, Lars Barfoed, til avisen.

Ifølge den danske museumslov kan en genstand ikke udskilles fra en museumssamling - medmindre kulturministeren tillader det. Og det vil kulturminister Marianne Jelved (R) ikke.

- Jeg mener, at det er en dårlig idé, der nærmer sig det uansvarlige. Det vil helt klart bryde med meningen med museerne.

- De skal opbevare genstande fra vores fortid, og det skal gøres på en måde, så de også kommer kommende generationer til glæde, siger Marianne Jelved til Politiken.

Mens kulturministeren står stejlt over for forslaget fra de borgerlige partier, er der mere begejstring hos det andet regeringsparti, Socialdemokratiet.

- Jeg kan godt følge ønsket, og jeg vil gerne være med til at drøfte det nøje, siger kulturordfører Troels Ravn (S) til avisen.

Mens debatten kører på fuldt blus herhjemme, er det på de amerikanske museer normal praksis, at genstande sælges fra som en del af driften, skriver Politiken.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip