Bladtegner-formand sår tvivl om Charlie Hebdos fremtid

Gårsdagens angreb mod det franske satiremagasin Charlie Hebdo betyder, at fremtiden ser mørk ud for magasinet, siger Lars Refn, formand for Danske Bladtegnere.

Angrebet kostede 12 personer livet, mens flere blev såret, og de formodede gerningsmænd er fortsat på fri fod.

- Det er svært at se, hvad der sker på længere sigt. Men det er klart, at på kort sigt vil alle med hang til satire stimle sammen om Charlie Hebdo.

- Jeg ved, at alle gode kræfter i Frankrig, der nogensinde har bidraget til bladet, går sammen og bakker op om det næste nummer, siger Lars Refn til Fagbladet Journalisten.

Fire af Frankrigs mest kendte tegnere mistede livet under angrebet. Det drejer sig om redaktør Stephane Charbonnier – kendt som Charb, Jean Cabut – kendt som Cabu, Georges Wolinski og Bernhard Verlhac – kendt som Tignous.

Lars Refn er en god ven af Tignous, der besøgte Danmark i november, hvor den danske bladtegner viste den 57-årige franskmand København over et par dage.

På vegne af de danske bladtegnere har Lars Refn skrevet til en kontakt ved Charlie Hebdo og afventer at høre, om de kan hjælpe med noget.

Lige nu er han ved at samle tegninger fra kolleger, som tilbydes Charlie Hebdo, hvis magasinet vil bringe dem.

På spørgsmålet om hvorvidt Charlie Hebdo vil overleve gårsdagens angreb, svarer han:

- Det er svært at vide. Det er klart, at når du trækker de fire største stjerner ud, så kan det godt blive svært for dem, siger Lars Refn.

Redaktionen på Charlie Hebdo samledes ifølge Lars Refn kun en dag om ugen - den dag der er deadline. Og det var angiveligt onsdag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip