Boko Haram har dræbt 7300 civile siden sidste år

De militante islamister i den nigerianske gruppe Boko Haram har taget livet af 7300 civile i Nigeria og nabolande siden 1. januar 2014 ifølge FN's kontor for menneskerettigheder.

Den opgørelse blev præsenteret af FN's vicechef for humanitære anliggender, sydkoreaneren Kyung-Wha kang, på et møde i FN's Sikkerhedsråd mandag.

Boko Haram har desuden bortført hundredvis af civile, blandt andre skolepiger.

Vicechefen advarer om, at 300 skoler er delvist ødelagt og flere end 60 procent af hospitalerne og lægehusene i de områder, hvor Boko Haram hærger, er ude af drift.

- Der kommer jævnligt rapporter om massive brud på menneskerettighederne, herunder seksuel- og kønsrelateret vold og trafficking af børn, siger Kang.

Selvom Boko Haram havde truet med at angribe under det nigerianske præsident- og parlamentsvalg i weekenden, var den islamistiske gruppe tilsyneladende ikke så aktiv som frygtet.

Det har i det store hele været muligt at afvikle valget trods enkelte angreb.

Ved det foregående valg blev 1000 mennesker dræbt.

Siden maj 2013 er mindst 1,5 millioner mennesker drevet på flugt af Boko Haram, som har svoret Islamisk Stat i Syrien og Irak troskab.

Boko Haram går selv efter at oprette en islamisk stat i det afrikanske land, hvor der bor omkring 180 millioner mennesker.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip