Boligejere har opsagt lån for 2,6 milliarder i Nykredit

Nykredits topchef, Michael Rasmussen, gør status efter første kvartal, hvor Nykredit har været i strid modvind for at sætte bidragssatserne op for kunder med lån i Totalkedit.

Samlet har kunder med lån for 2,6 milliarder kroner valgt at opsige deres lån i Totalkredit i perioden, oplyser Nykredit i regnskabet for første kvartal.

- Disse lån regnes på nuværende tidspunkt med i vores udlån, men vil altså formentlig blive trukket ud af vores bøger over de kommende måneder.

- 2,6 milliarder kroner er under 0,5 procent af Totalkredits samlede udlån og er et beløb på niveau med sammenlignelige perioder, siger Michael Rasmussen i Nykredits regnskab.

Ifølge Michal Rasmussen har Nykredit haft "en ekstraordinær start på året".

- Vi fortalte den 4. februar vores kunder og omverden, at vi forhøjer bidragssatserne for privatkunder i Totalkredit med virkning fra den 1. juli i år.

- Det affødte mange reaktioner. Og det kan jeg godt forstå. Det er ubehageligt, når prisen på ens lån stiger. Derfor ville vi heller ikke gøre det, hvis vi ikke fandt det nødvendigt, siger han.

Ifølge Michael Rasmussen har Totalkredit cirka 480.000 husstande som kunder, som tilsammen har lånt cirka 580 milliarder kroner. I første kvartal steg både markedsandel og realkreditudlån, siger Michael Rasmussen.

- Der er endnu ikke tal for markedsandelen i april, men vi kan se, at udlånet også er steget her. De kommende måneder vil vise, om det fortsætter, siger han.

Michael Rasmussen har forklaret, at prisstigningerne blandt andet er nødvendige for at leve op til fremtidige krav fra myndighederne til selskabets finansielle polstring.

Men det har gjort mange kunder utilfredse. Totalkredit-kunder har oprettet facebookgruppen "Folket mod Totalkredit" og foreningen fairbidragssats.dk.

Nykredit/Totalkredit sidder på cirka 45 procent af markedet og er dermed lige så store som de to næststørste - Nordea Kredit og Realkredit Danmark - tilsammen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip