Boligejere sparer flere tusinde kroner på mildt vejr hele 2014

Det generelt milde vejr i 2014 betyder, at landets boligejere i gennemsnit kommer til at spare 20 procent på varmeregningen i forhold til 2013. Behovet for at fyrre op for varmen i hjemmet sætter nemlig ny bundrekord.

Det viser en ny opgørelse fra Teknologisk Institut.

Ifølge sekretariatsleder hos Teknologisk Institut Jens Christian Sørensen kan det give en økonomisk gevinst til boligejerne.

- Det generelt milde vejr i 2014 kommer klart til at afspejle sig på forbrugernes varmeregninger.

- Udgifterne til opvarmning i hele 2014 bliver 20 procent lavere end sidste år, og det bør udmønte sig i væsentligt lavere udgifter til varmeregningen, siger Jens Christian Sørensen i en kommentar.

Udregningerne viser, at graddagetallet for hele 2014 har været 27,7 procent lavere end for normalåret, samtidig er tallet det laveste, siden man begyndte at beregne graddage i 1936.

Graddage er et mål for, hvor koldt det har været, og hvor meget energi der bruges til rumopvarmning.

Det store fald i graddage kan få besparelsen for boligejerne til at løbe op i flere tusinde kroner.

- De faldende graddage betyder, at der skal bruges mindre energi til opvarmning. For et gennemsnitlig parcelhus bliver besparelsen på 3500 kroner, mens en gennemsnitlig lejlighed vil spare måske i størrelsen 2500 til 3.000 kroner på opvarmning i 2014.

- Men for lejligheder og etageboliger kan der dog være store variationer på grund af faste udgifter til varmeforsyningen, siger Jens Christian Sørensen.

I 2013 var antallet af graddage på 2626, hvor den kolde vinter blandt andet havde stor indflydelse.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip