Boligen sælges hurtigere og hurtigere

Ejerboligerne stiger i pris i takt med sommertemperaturerne, og samtidig bliver både huse og ejerlejligheder solgt hurtigere.

Boligsidens Markedsindeks viser, at salgstiden i juni for villaer faldt med 4,5 procent og med hele 6,4 procent for ejerlejligheder. Det tager nu i gennemsnit 214 dage at sælge en villa og 121 dage at sælge en ejerlejlighed.

- I juni faldt salgstiden for villaer i samtlige regioner i landet, og alle regioner har haft et fald på mindst 3,5 procent. Det er en meget klar tendens, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Nordfyn er den kommune, der skar mest af salgstiden for villaer. Her skrumpede salgstiden med næsten en tredjedel sammenlignet med maj. I Brøndby Kommune var faldet på over 30 procent, mens Billund, Aalborg og Faxe kommuner alle lå med et fald på over 20 procent.

- I maj så vi også et fald i salgstiderne, men faldet i juni er større. Generelt kan vi dog se, at markedet er meget stabilt. Vi har set de samme tendenser med stigende priser og faldende salgstider siden april for både villaer og ejerlejligheder, siger Birgit Daetz.

Den laveste salgstid finder man dog i Københavns Kommune, hvor det i juni blot tog 81 dage at få solgt en villa. Det er et fald på godt 11 procent siden måneden før.

Og mens salgstiden falder, stiger boligpriserne. I juni steg salgspriserne på både villaer og ejerlejligheder. Villaerne steg med 0,5 procent og ejerlejlighederne med 0,9 procent på landsplan, viser Boligsidens tal.

Kvadratmeterprisen på et hus ligger nu i snit på 11.525 kroner, mens den for en lejlighed er på 21.974 kroner. For huse er det en stigning på 2,8 procent, mens den for lejligheder er steget med 7,3 procent det seneste år.

/ritzau/

 

Dagens Gossip