Bombe eksploderer nær Egyptens præsidentpalads

To bomber er mandag eksploderet nær præsidentpaladset i den egyptiske hovedstad, Kairo.

Indtil videre meldes to politibetjente dræbt, mens flere andre er såret, oplyser sikkerhedskilder.

Mandag formiddag eksploderede den første bombe og dræbte en politibetjent og sårede tre andre.

Umiddelbart herefter mistede en anden betjent livet, da en gruppe soldater forsøgte at afmontere en bombe.

Eksplosionerne kommer få dage efter, at en militant islamistisk gruppe advarede om, at den havde plantet bomber nær paladset i det østlige Kairo.

Om tre dage - den 3. juli - er det nøjagtig et år siden, at den islamistiske folkevalgte præsident Mohamed Mursi blev væltet af hæren.

Siden da har angreb fra militante dræbt næsten 500 betjente og soldater.

Det er ikke umiddelbart klart, om landets nyvalgte præsident, Abdel Fattah al-Sisi, der stod i spidsen for hæren under Mursis fald, opholdt sig i Ittihadiya-paladset, da bomberne gik af mandag formiddag.

I de seneste måneder har angrebene fra militante islamister været færre end tidligere, efter at politiet har dræbt og anholdt mange af de mistænkte.

Myndighederne har givet Mursis sympatisører i Det Muslimske Broderskab - i dag betegnet som en terrorgruppe - skylden for flere angreb.

Anklager, som brødrene afviser.

Mindst 16.000 islamister og Mursi-støtter er i løbet af det seneste år blevet anholdt. Af dem er omtrent 200 blevet dømt til døden i retssager, der er blevet hastet igennem.

Blandt de dømte er lederen for Det Muslimske Broderskab, Mohamed Badie, ligesom Mursi selv også risikerer at blive dømt til døden.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip