Boston-bombers skæbne er nu lagt i hænderne på jury

Skæbnen for Dzhokhar Tsarnaev, den ene af de to brødre, der er mistænkt for at stå bag bomberne ved Boston Marathon i 2013, er nu lagt i hænderne på en jury, hvis nævninge tirsdag begynder at votere om Tsarnaevs skyld i sagen.

Tre personer blev dræbt og 264 andre såret ved de to eksplosioner langs opløbsstrækningen i Boston. Det er blevet betegnet som det værste angreb i USA siden 11. september 2001. Flere af de sårede mistede lemmer ved angrebet.

Anklagemyndigheden har i løbet af sagen forsøgt at tegne et billede af 21-årige Tsarnaev som en muslimsk indvandrer, der sammen med sin bror kom til USA i 2012 for at føre hellig krig og straffe USA.

Hans forsvarer erkender, at det var Tsarnaev, der placerede bomberne, men har portrætteret ham som uduelig medskyldig, der blev manipuleret af sin langt mere radikale storebror til at deltage.

Dzhokhars syv år ældre bror, Tamerlan Tsarnaev, blev dræbt under de to brødres flugt fra politi og sikkerhedsfolk.

Nævningene skal tage stilling til hele 30 tiltalepunkter, der alle relaterer sig til 15. april 2013 samt det efterfølgende drab på en politibetjent.

17 af anklagerne kan potentielt udløse dødsstraf. Hvis Tsarnaev bliver kendt skyldig, går retssagen ind i en ny fase, hvor juryen skal bestemme, om han skal straffes med døden eller skal fængsles på livstid uden ankemulighed. Det er de eneste to muligheder.

Idømmes han dødsstraf vil det være første gang siden 1947, at en person i delstaten Massachusetts får lovens hårdeste straf.

Anklagemyndigheden i USA mener, at de to brødre var alene om angrebet, hvor et par trykkogere fyldt med sprængstof, søm og kuglelejer blev bragt til sprængning tæt på maratonløbets mållinje for at ramme flest muligt.

Den tiltalte har erklæret sig ikke-skyldig i samtlige 30 tiltalepunkter.

/ritzau/Reuters

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip