Boybandstjerne giver danske drenge gode råd

Nicky Byrne, der i gennem 14 år var en del af det voldsomt populære irske boyband Westlife, går på torsdag på scenen i Globen i Stockholm for at repræsentere sit land semifinalen i Eurovision.

Danmark har sendt de tre drenge fra Lighthouse X, der med sangen "Soldiers of love" skal prøve at overbevise Europa om, at de er værdige til en finaleplads.

Mandag mødtes den tidligere boybandstjerne med Danmarks grandprix-håb i den solbeskinnede svenske hovedstad.

- Det er dejligt at møde drengene og snakke om vores oplevelser, fortæller irske Nicky Byrne.

- Vi spillede jo koncerter med Westlife i både København og Aarhus, og jeg har virkelig mange gode minder derfra. Når vi havde fri, sad vi i Nyhavn og drak en øl, og vi spiste også middag der en aften. Jeg kan huske, at vi sad fuldstændigt pakket ind i tæpper, fortæller sangeren.

Med sin årelange erfaring fra boybandet, der stod bag hits som "Queen of my heart" og "Swear it again", har han masser af gode råd at dele ud af til det danske trekløver.

- Jeg mener, at det er vigtigt, at man som boyband er en enhed, og at man kan stole på hinanden og hjælpe hinanden, især i en situation som denne (Eurovision, red.), hvor der er så mange mennesker med forskellige meninger omkring én, siger Nicky Byrne.

- Det gælder også på de sociale medier, twitter, facebook og så videre, hvis man læser noget, der ikke er særlig sødt, så kan man godt gå og tænke over det.

- Jeg havde selv en rigtig dårlig prøve sidste uge, hvor jeg ramte en forkert tone, og det var selvfølgelig lige de 10 sekunders video, der røg op på twitter. Så ryger ens selvtillid lidt, siger sangeren, der stadig har kontakt til sine gamle boyband-venner fra Westlife.

Selvom bandet blev opløst i 2012, står de klar med støtte og opbakning, når han har brug for det, og det er den ånd, han mener, de danske drenge skal prøve at efterleve.

- Jeg snakkede med Shane (Filan, red.) og Mark (Feehily, red.) fra Westlife i telefonen, og de gav mig nogle gode råd. På den måde er det bare så godt at have nogle holdkammerater, og det har drengene jo i hinanden. De skal kunne stole på hinanden og ikke lade nogle komme imellem dem, siger sangeren, der siden Westlife blev opløst har koncentreret sig om sin solokarriere.

Nicky Byrne, der stiller op i Eurovision med nummeret "Sunlight", har stået på alverdens scener og spillet udsolgte koncerter, og den erfaring kommer ham til gode når det går løs på torsdag i semifinalen.

- Den største kamp, man skal vinde i sådan et show, er kampen mod én selv. Hvis man prøver at koncentrere sig om de 200 millioner mennesker, der ser med, eller forventningerne fra hjemlandet, så bliver det alt for overvældende. Man skal bare tænke på, at det er de tre minutter på scenen, der gælder, siger han.

Semifinalen hvor Danmark og Irland deltager, bliver sendt torsdag klokken 21.00 på DR1.

/ritzau/FOKUS

 

Dagens Gossip