Breschel snupper sæsonens første sejr

Efter en sæson præget af modgang lykkedes det fredag endelig for den danske cykelprofil Matti Breschel at opleve noget optur.

Den danske Tinkoff-Saxo-rytter vandt 2. etape af Luxembourg Rundt, da han var bedst på de 157,4 forholdsvis flade kilometer fra Rosport til Schifflange.

- Det var sgu alle tiders og noget, jeg har trænet efter i lang tid. Det var dejligt at køre først over stregen langt om længe, siger Breschel til tv2.dk.

Sejren var Breschels første i 2014. Breschel henviste konkurrenterne i spurten, hvor det gik lidt op ad.

- Det er en kæmpe forløsning. Det er det, man kæmper for hver eneste dag, og det gør man også, selvom man står på snotten og brækker arme og ben.

- Det er en farlig sport, vi dyrker. Og alle styrter, men der er ikke andet for end at komme op på cyklen og kæmpe videre - for en eller anden dag skal man nok stå øverst på podiet.

- Men man kommer ikke sovende til det. Det er dejligt, at al den træning, som jeg har lavet de sidste par måneder, siden jeg styrtede i Flandern Rundt, endelig bærer frugt, siger Breschel.

Også hos Tinkoff-Saxo var der glæde over sejren.

- Matti viste, hvad han kan, når han er på toppen, og han var bare den stærkeste af alle i dag. På samme tid blev Michael Mørkøv nummer fem, og han er nu nummer to samlet, siger sportsdirektør Fabrizio Guidi i en pressemeddelelse.

Torsdag blev holdkammeraten og landsmanden Michael Mørkøv nummer to på 1. etape. Mørkøv er fem sekunder efter den lokale helt Jean-Pierre Drucker i den samlede stilling.

/ritzau/

 

Dagens Gossip