Britisk politi frikendes for drab

Et britisk nævningeting har afgjort, at politiet havde loven på sin side, da det i 2011 dræbte en mand i London. Drabet gav anledning til landsomfattende uroligheder.

Familiemedlemmer og støtter til den dræbte Mark Duggan reagerede med stor vrede, da afgørelsen blev læst op i retten onsdag.

Der blev råbt skældsord, og en dør blev smadret.

Den 29-årige Duggan, der var far til seks børn, blev skudt, da politiet stoppede en taxi, som var ved at transportere ham til det socialt belastede Tottenham i det nordlige London.

De efterfølgende uroligheder i London, Manchester, Birmingham og andre byer i landet kostede fem mennesker livet og medførte skader for mange millioner pund.

- Vi vil stadig kæmpe for retfærdighed, fortalte Duggans bror, da han kom ud af retten, hvor demonstranter, der råbte "ingen retfærdighed", havde samlet sig.

Nævningene siger, at Duggan ikke havde en pistol i hånden, da han blev skudt.

Men de konkluderer, at han havde en pistol med sig i taxien, og at han havde kastet den over et rækværk umiddelbart inden, han blev skudt.

Politiet bliver kritiseret for ikke at have reageret tilstrækkeligt på en oplysning om, at Duggan kunne være bevæbnet.

Otte ud af 10 af nævningene mente, at politiet havde handlet lovligt.

To dage efter Duggan blev skudt, udbrød der uroligheder i hans bydel Tottenham, og det bredte sig i de efterfølgende dage til andre britiske storbyer.

Hundredvis af forretninger og butikker blev smadret, plyndret og stukket i brand af unge, som drog hærgende gennem gaderne.

I flere tilfælde måtte politiet opgive at gribe ind.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip