Cameron lykønsker Juncker efter drama

Den britiske premierminister, David Cameron, lykønskede i et telefonopkald søndag Jean-Claude Juncker med nomineringen til at blive ny formand for EU-Kommissionen, og de to var enige om at arbejde for et mere konkurrencedygtigt EU, oplyser Camerons kontor.

- Premierministeren byder det velkomment, at Juncker er stærkt indstillet på at finde en retfærdig løsning for Storbritannien, og at han er meget opsat på at finde løsninger for de politiske problemer, som Storbritannien er optaget af, hedder det i erklæringen fra Downing Street.

Cameron forsøgte forgæves at forhindre, at Jean-Claude Juncker blev nomineret til formandsposten ved EU's topmøde fredag, da han opfatter luxembourgeren som en føderalist.

Der er udbredt EU-skepsis i Storbritannien, og omkring 43 procent af de britiske vælgere synes, at det var rigtigt, at den konservative Cameron forsøgte at stille sig i vejen for nomineringen af Juncker.

13 procent synes, at det var en fejl, viser en rundspørge foretaget for Financial Times af Populus poll.

Ed Miliband, der leder det store oppositionsparti Labour, siger, at Cameron ikke har formået at opbygge alliancer i EU, så han kunne forhindre nomineringen af en mand, som han opfatter som "ærke-føderalist".

- Jeg er bange for, at vi efter uger med bulder og brag og en masse spin fra David Cameron nu ser på en fuldstændig ydmygelse, siger Miliband til Sky News om den britiske regeringschef.

Mange kommentatorer siger, at briterne er rykket tættere på et farvel til EU efter topmødet.

I et interview med The Financial Times siger Tysklands finansminister, Wolfgang Schäuble, at han ikke kan forestille sig, at briterne forlader EU.

- Historisk, politisk, demokratisk og kulturelt er Storbritannien fuldstændigt uundværligt for Europa, siger Schäuble.

/ritzau/Reuters

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip