Cavendish sprinter sig til etapesejr og samlet triumf

07/02/2015

Briten Mark Cavendish (Etixx-Quick Step) kunne lørdag fejre den totale triumf på sidste etape af Dubai Tour.

Han ikke bare vandt den fjerde og sidste etape på 123 kilometer. Han tog også bonussekunder nok til at vinde samlet foran tyskeren John Degenkolb (Giant).

Sidstnævnte førte løbet med fire sekunder ned til Cavendish inden sidste etape, men Degenkolb sluttede blot på niendepladsen i den afsluttende spurt om sejren og måtte derfor se sig slået med sammenlagt fem sekunder af Cavendish.

Fem udbrydere forsøgte ihærdigt at forhindre massespurten, men med seks kilometer tilbage blev de hentet af det jagtende felt.

I spurten blev Cavendish afleveret perfekt af sit hold, og han havde ikke de store problemer med at sikre sig etapesejren foran italieneren Elia Viviani (Sky).

Den danske mester i landevejscykling Michael Valgren fra Tinkoff-Saxo, der hentede en niendeplads på anden etape, forsøgte at køre sig i position i spurten, men kom ikke til at spille en rolle.

Valgren sluttede som nummer 30 på etapen, men kunne til gengæld glæde sig over at vinde løbets samlede ungdomskonkurrence.

I den samlede stilling endte danskeren på en 15.-plads 26 sekunder efter Cavendish.