Christiane: Har været grebet af kropshysteri

- Smid badevægten ud! Ud med den!, siger Christiane Schaumburg-Müller, mens hun lægger sit ellers lattermilde ansigt i alvorlige folder.

Tv-værtinden og skuespillerinden er netop udkommet med bogen "Dit Sunde Liv", som er blevet til i samarbejde med træneren Anne Bech. I bogen giver de to tips og målrettede planer til at leve et sundt, fornuftigt og aktivt liv.

Det er noget, der ligger Christiane Schaumburg-Müller meget på sinde. Vi skal være gode ved os selv og nyde livet.

Vi skal ikke tælle kalorier, og vi skal ikke stresse over et ekstra kilo. I stedet for at veje os, skal vi kigge i spejlet og bruge et målebånd, for det giver et mere ærligt billede af vores kroppe.

Læs også: Filmaktuel svensk stjerne bag tremmer for kokain-skandale

Men alt dette er noget, hun har lært henad vejen. Hun har nemlig prøvet at leve et liv, hvor tallet på vægten bestemte humøret.

- Jeg har været grebet af kropshysteri. Jeg har haft perioder, hvor hele mit liv afhang af, hvad jeg vejede. Hvor et kilo kunne betyde alt, fortæller Christiane Schaumburg-Müller til Newspaq.

- Jeg har haft perioder, hvor jeg har brugt så meget energi på at tænke på mad. Jeg elsker mad, og jeg spiser enormt meget mad, og derfor var det bare en konstant dårlig samvittighed.

- Man tænker på, hvad man har spist, man tænker på det mens, man spiser, og man tænker på alt det, man ikke må spise. Det er enormt meget energi, man bruger på det, og det er så usundt, slår hun fast.

Læs også: Lille dreng stikker af og bliver fundet i bamsemaskine

I dag har Christiane et sundt forhold til både mad og sin krop. Hun har fundet en balance. Hun dyrker - i perioder, og uden at være fanatisk - regelmæssig motion, og så undgår hun så vidt muligt kulhydrater og hvidt brød.

- Jeg sidder jo også nogle gange i sofaen og synes, at jeg er fed og har en dårlig dag. Folk siger, at det kan man ikke føle, når man er slank, men det kan jeg faktisk godt. Og det er en følelse, der gør én deprimeret, siger hun.

Hun er dog langt fra så optaget af vægten, som hun engang var.

- Jeg har stadig en lille - meget lille, vil jeg sige - tendens til det, men der var et tidspunkt, hvor det var på et stort plan, og jeg blev simpelthen træt og kunne ikke lave mine lektier. Man yder nærmest psykisk terror på sig selv, fortæller hun. 

Følg Dagens.dk på facebook - altid gratis nyheder og underholdning

Som skuespillerinde og tv-vært er hun vant til, at der er et stort fokus på hendes krop, men hun har også lært, at hun ofte er sin egen hårdeste dommer.

- Man blev jo målt og vejet hele tiden. Men ofte skaber man selv billedet af, hvordan man burde se ud. Man tror, at man får det bedre, hvis man bare så sådan og sådan ud.

- Men folk er jo ligeglade med det ekstra kilo. Man tror bare, at omverdenen kigger på én. 

Selvom hun både har arbejdet som danser, model og skuespiller, har hun aldrig oplevet at få at vide, at hun skulle tabe sig til en opgave. Var det sket, havde det sat sine spor, mener hun.

- Det ville have såret mig enormt meget. Og så tror jeg, hvis jeg kender mig selv ret, at jeg ville have droppet jobbet. Det håber jeg, at jeg ville, siger hun.

Bogen "Dit Sunde Liv" udkom den 16. april.

Newspaq

 

Dagens Gossip