Christiania-sag: Civilklædte agenter filmede hashkøb

En mand klædt i en sort vinterjakke trækker et stykke hash frem af lommen. Hashen sælger han til en fremmed mand.

Men hvad sælgeren ikke ved, det er, at køberen faktisk er en civilklædt politiagent, der filmer hele seancen - en seance som tirsdag bliver vist i Københavns Byret.

Sælgeren var angiveligt en af de 10 tiltalte, der sidder på anklagebænken tirsdag for hashsalg på Christiania. Sagen er en ud af seks sager, som er del af et større kompleks om hashsalg på fristaden, hvor i alt 77 personer er tiltalt.

Tidligere er de tiltalte blevet afhørt, og nu er turen kommet til politiagenterne. Det er politiagenten, som har filmet de viste videoklip, der bliver afhørt tirsdag i retten.

CS var sælgeren i den sorte vinterjakke, fortæller politiagenten, da klippet bliver vist. Agenten har angiveligt købt hash af CS mere end én gang.

- Jeg erindrer, at jeg køber i bod 14, og det er CS, jeg køber af, fortæller agenten om et køb en anden dag.

Afhøringen af agenten, som refereres til som politiagent 510, foregår bag lukkede døre af hensyn til hemmeligholdelsen af hans identitet.

I hvert sit rum kan de tiltalte og pårørende sammen med journalister følge med i afhøringen gennem en højttaler og se bilag og video på en skærm.

Gennem halvandet år har agent 510 haft ture på Christiania, hvor han har observeret og registreret, hvilke personer der solgte hash, og hvem der hjalp til i de såkaldte hashboder.

- Det er mange ture, jeg har haft på Christiania. Jeg har haft i underkanten af 800 personobservationer spredt ud over hele komplekset, fortæller han.

Politiagenten fortæller, at han oftest var på Christiania i tidsrummet mellem klokken 11 og klokken 17.

De seks sager om salg af hash i Pusherstreet skal ifølge anklagemyndigheden ses som én stor sag.

De udspringer nemlig alle fra samme politiaktion mod hashsalget på Christiania, som fandt sted i foråret.

/ritzau/

 

Dagens Gossip